Pages

Friday, January 01, 2010

A Happy New Year

Someone sent me an astrology application in Facebook, saying

Here is your Today's Sagittarius Horoscope
Stay grounded, but keep your hopes high today. Things are about to get much better!
Mood : Hopeful
Lucky Color : Navy Blue
Lucky Number : 93
Lucky Time of Day: 6am


Here's the thing.

Stay grounded? Bende ni memang aku kene tunjuk dekat team robot aku ha. Sebab kami ari2 dok pergi lab kerah tenaga buat robot (walaupun sampai rini masih tak nampak batang idung robot tuuuuu sebab robot mane ade batang idung laaa!). So aku rase 010110 ni memang sesuai aku memanjakan diri kat bilik buat something else other than robot!

Hopeful mood. Apelah yang boleh diharapkan hari ni ye? Oooo meh kite berharap ade bus menjengul kat luar tingkap ni bawak aku pergi Ipoh. Avatar ade lagi ke tak kat wayang ha?

Lucky colour navy blue. Navy blue navy blue tu pekat ke cair eh? Meh kite google jap


Oooo navy blue camni. Sape yang tak tau tu memang kurang bijaksana (tuding diri sendiri). Hah takpe takpe, tu la input pertame aku hari ni. Secara rasminya aku tau camne rupe bentuk navy blue neh. Yolah, before ni main agak2 je so kali ni kite yakin INI adelah navy blue. OK sume?

Lucky number 93. Sangatlah tak best dan gabak! Tak muat pun nak masuk poket! Takpelah, kite tengok je nanti ade ape dengan nombor 93 hari ni. Kalo takde pape lucky yang jadi dengan 93 hari ni, sumpah sampai 7 keturunan nombor 93 tu jadi padang jarak padang tekukur ahah takde kaitan~

Lucky time of day 6am kah kah kah. Dah aku bace bende ni pun pukul 1131am, manelah nak tau 6am tadi tu lucky time aku. Haigoo memang tak lucky lah! Esok kite tengok astrology kite awal2 sebelum 6am okeh!

P/S : Semalam pergi lab takde kerje rupenye, so duduk2 je lah menghibur diri sendiri dengan kawan2. Yang malangnye, ade sorang membe ni bayar zakat taknak alert orang dulu, dah aku makan sepinggan fish & chips before pergi lab haa. Tup tup rupenye KFC 1 bucket tu zakat die rupenye. Tapi aku tak dapat makan sebab perut dah busung dengan ikan dah! Tapi aku tapaw je ketiak ayam tu, buat breakfast pagi tadi 8-)

P/Ss : Dan kami meraikan kedatang 2010 dengan letupan air gas yang tidak sengajakan oleh sorang membe yang merasakan dirinya berada 8 setengah minit latitud berbeza (lebih kurang 2 degree la) dengan kami walaupun kami same2 berade di bawah satu bumbung yang same, tepat pukul 1151 malam. Letupan mercun Coke tu memang jahanam, sebab habis sebelah kasut aku kene Coke tu. Hisk hisk aku sangat bersedih kerana new year aku dimulakan dengan perkara malaang. Uweeekkkkkk

3 commentaire:

{lumut} said...

jgn bersedih ditahun baru syg..
aku sntiasa rindu kau..n nak kau ade je sblah aku ...

=)

ikanriang said...

kehkehkeh, aku suke je kasut tu kene coke snanye, sbb bersyukur ade orang sanggup nak bagi KASUT aku tu minum air sedap2 di tahun baru awawaawa

da sampai ye?
take care. n forget me not 8-)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.