Pages

Monday, January 25, 2010

Pangkor Trip : Part 3 and a half

Sorry for the previous post. Ade budak yang tak reti malu tumpang blog orang lain untuk memperasankan diri. Hish!

Let's start it over again.

********************************

"Err I can't remember anything" sambil tergelak bodo2.

"Come on, you should try. You know, the best way to learn a language is by speaking the language itself"

Disebabkan tak nak memalukan rakyat Malaysia, aku pun try "J'ai.. arrivé là a.. trois heures.", berniat untuk memaksudkan "Saya tiba di sini pada pukul 3 petang" walaupun pada hakikatnya aku tiba pukul 4 petang. Tapi untuk menyebut 3 dalam bahasa perancis pun aku agak terkial-kial mengira dengan jari, aku terpaksa menipu sunat dengan menyatakan aku sampai pukul 3 huahaha dan kemudian grammar aku dibetulkan lagi.

Takpelah, yang penting aku mencuba. Untuk rakyat Malaysia kan kan

Banyak lagi yang jadi pasal mamat ni tapi tak larat dah nak taip satu2. Cukup lah cite tu je. Yang lain-lain, bende yang aku cite sikit2 ni boleh trigger otak aku untuk kisah lain tu. Mulia.

Keesokan harinya,

Saturday
January 16, 2010

The weather seemed unpleasant. Dark clouds wandered upon the Pangkor sky, brought a gloomy feeling inside. Sedih, banyak plan hari ni. But if hujan, nak buat ape kan? So we walked for a while around the small pekan, and I bought a pants. Then we had breakfast in the villa we were staying in, as we were worried that the weather would have us caught in the rain later. So we just played safe, we had breakfast at our place lah.

Good morning Pangkor!


And this was my stupid morning meal. These 2 toasts, stupid scrambled egg, PLANTA (yang paling tak boleh blah) and jem murah cost me RM7.50. Oh, this stupid set comes with a cup coffee too. Tapi takpelah, we had no other options (-.-)

It was raining when we were having our breakfast so we ate lambat2 then the hujan pun berhenti. We went to the neighboring resort to rent a bicycle as our place didn't provide such services (what urrrh! Dah la receptionist tak friendly. Buat muka manis dengan foreign tourists je. Yang kami2 ni bukan customer awak ke ke ke???)

But cycling in Pangkor was not an easy job as you know lah kan, pulau banyak bukit. We actually planned to cycle to Jeti Pangkor but the bukit2 and all made us asal naik bukit je kami turun balik. Bile turun, pegi jalan lain, jumpe bukit lagi, kami turun balik (-.-') So that was how we spent our time with the bicycles. Turun naik bukit je (-.-') And, our friend Ai muntah akibat mendaki bukit curam tu dengan menaiki basikal. See how sakit we all were (-_-)


Moments before Ai puked.


Then we went to our favorite beach spot. Duduk duduk menenangkan Ai yang kemuntahan tadi.

Ai dan basikal.


Feeling like bosan-bosan, we built a sand castle. Eh no lah! It was a sand university! :D

Sand university in progress.


And this is UTP - Universiti Teknologi Pangkor theee


After zohor, grand plan; akitiviti air oooyeah!

Boat ride to Pulau Giam : snorkeling.

And tadaaaaa dah sampai Pulau Giam: the best spot in Teluk Dalam for snorkeling activity.

Sebelum kebasahan.

To tell you the truth, the snorkeling spot in Pulau Giam was nothing much interesting. But to me as a first-timer, having the kawan2 nemo 2 inches in front of me was something great! I fed them roti while doing snorkeling, and to my surprise, the ikan even knocked my goggle chasing the bits of roti! Oh sangatlah friendly diorang tu sumee.

But there was something unexpected happened to me;

I got swollen eyes and,


an eye internal bleeding too :(

6 commentaire:

oranglidi said...

adess! knape smpai jd cmtu mata?

gile best g snorkeling

mrs camillo said...

nak pegi jugak~ :') tapi xnak eye bleeding

Hanim Salleh said...

kena gigit ngan nemo ke mata tu ???

ikanriang said...

olidi,
mata jadi camtu sbb goggle tu bg pressure kuat kat mata, then salur darah dalam membran paling luar tu pun pecahh. wuwu

camilo,
neither do i.

kak nim,
nemo isn't bad. but the goggle does. wuwu

Suzairin said...

OHMAIGOD.haha.I puked all my breakfast out.Rugi rm5.50 untuk 2 keping roti bakar yang kering dan sejuk dan beberapa cebisan betik..dem

oranglidi said...

ooooohh! mcmtu..

eish.. bahye jugak pressure dalam air ni.

(tiba2 teringat prinsip boyle)