Pages

Saturday, October 24, 2009

Bodoh! Haha

Semalam saye pergi ke majlis berunsur hedonism tu. Pertandingan yang mencungkil bakat2 tersembunyi dalam diri peserta. Tapi ade satu part yang saye benci. Tak sanggup saye nak tengok! Kalau takde bakat tu, jangan la nak cungkil lagi diri tu untuk mencari bakat yang diimpikan tu! Kalau takde, cari bakat lain! Kalau kau cungkil jugak, kau akan memalukan diri sendiri! Dan bukan aku sorang yang mengutuk kau terang2 kau tahu takk. Hishhh

Dan kemudian, ade lagi sorang ni. Waktu montaj untuk peserta tu, gambar yang ditunjuk sumenye bertudung. Wah, ade peserta melayu bertudung! Tibe2 bile kua je peserta tu, waduh2! Tudungnya terbang sih! Walaupun kau kate yang kau pakai rambut palsu, bende tu pelik la jugak! Dan, sume orang 'erkkk' kat kau. Tu ke yang kau nak? Kalau tu yang kau nak, aku konpem lebih 50% penonton semalam 'erkkkk' kat kau. Tahniah. Oh baidewei, kalau nak cabut tudung tu, suke hati kau lah. Tapi toksahlah wat orang konpius 'eh, tadi dalam gambar die pakai tudung kan?'. Kalau rase nak perfom tanak pakai tudung, gamba untuk montaj tu jangan la letak gamba ko yang 100% bertudung! Muaaahhhaaa tu pun nak kene aja kee!

Dan kemudian, buat mane2 selebriti yang nak perform kat satu2 tempat tu, stadi la sikit pasal tempat tu sebelum ko wat performance. Jangan bagi ayat camni lagi : 'utp.. universiti.. petronas.. malaysia!'. Kalau tak yakin name betul tempat tu, jangan cube2 nak sebut! Nanti kau malu!

Hah. Akhirnya dapat jua kulepaskan apa yang terpendam dalam sanubariku ini. Sakit sungguh bile dipendam lelame. Bende ni buat pengajaran kalian sume ok.

Oh baidewei, aku happy pagi ni. Aku dikejutkan dengan sebuah panggilan dari kakak aku bertanyekan

Nak transfer duit ni. Nak masuk kat mane?


Yeeehhaaa! Dapat duit!

Dan setelah terjaga dengan panggilan megasyikkan tu, aku pegi laptop (kan aku da cakap, aku bangun pagi gosok laptop). Tengok2 ade insan yang pm aku kat gtalk bertanyakan

Fad nak num akaun. Ko ade claim duit kan sem lepas


Yeeehhhhaaaa!! Dapat duit lagii!!

Kepade insan2 yang nak bank in duit kat saye tu, jalan elok2. Yang bawak kete tu bawak berhati2. Yang berjalan kaki tu, jangan lupe toleh kiri kanan sebelum melintas. Ok?

(^_^) v

9 commentaire:

Aku Beskot™ said...

ko nk bg ak jd 1st ke??
haha..

cun la ko ikanriang..
ble nk blanje mcD??
hehe..

oranglidi said...

wahhh.. pedas oo komen2 lu. hehe..

wa x reti nk komen psal tu. tp stuju je dgn apa lu cakap. hehehe.. mmg agk pelik miss arina tu..

wa pun salah serang daripada percent yang 'errrrkk!!??' smalam. hehe.

trimas sbb dtg blog wa!

oranglidi said...

dan satu lagi.. yang Univ Petronas Malaysia tu.. dah jadi UPM plak kan? hahahah!!

naza tu pening2 kot. haha.

{lumut} said...

aku nak komen.
nampak 2 org neh...
xjd da..
balik lah dulu.
menyampah.

ikanriang said...

beskot,
hantu kau. aku lupe nak komen kat entri ni tadi.
mcD?
takat cun tu, aku da lali la!
lain2!

lidipunyeorang,
mane pnah aku kutuk org dlm blog ni. once aku kutuk tu, mmg betul la aku takleh trime bnde tu.
kalau kaww punye kutuk, tu maknenye bukan aku sorang yg cakap.
so aku cakap bg sume pihak. awawa

lumut,
hamek kau. baru ko tau ape aku rase bile tengok lidi main hentam bg 4komen skali gus.
hantu

Razman said...

aku pun nak komen..tgk2 ade lumut..ak chow uh..
(sje cr gado dgn lumut, sila repot kat beliau)

ikanriang said...

ngengade la korang ni sume.
belasah jugak sorang2 kang baru tau

oranglidi said...

wa x bersalah.

ikanriang said...

da, aku nak jd silent reader korang je pasni.

hmmmppphhh