Pages

Friday, February 29, 2008

Kempen Mengundi : Pertandingan Slogan

Petang Khamis lepas, aku terlihat borang penyertaan pertandingan mencipta slogan bertaburan atas meja makan. Aku pun terfikir, menarik jugak kalo aku masuk pertandingan ni, bukannya kena bayar pun. So aku pun mula la mencipta satu demi satu slogan. Memang seronok waktu tu, terasa macam buat esi pendek gitu. Hehe. These are how the slogans sound :

  • Students' participation in elections is important because every single
    cross is the key to mind empowerment and a better quality of our
    democratic house, Malaysia.
  • Students' participation in elections is important because the sign of
    an intelligent community is when they realize that the power of
    democracy is in their hands.
  • Students' participation in elections is important because their
    intelligence will only complete when they fulfill the responsibility
    towards the power of democracy that is in their hands.

Tibe-tibe petang semalam, aku dapat message from an unknown number menyatakan yang aku kene pegi Undercroft, untuk amek hadiah pertandingan tu. Aku tak tau la pada awalnya aku dapat tempat ke berapa. Sekali waktu majlis penyampaian hadiah tu, rupenye aku menang 1st prize tu! Slogan aku yang terplih tu adela yang 1st skali tu. Fushh. Memang tak sangka! apa-apa pun, aku nak berterima kasih pada Kak Nim yang turut menyumbang (diulang sekali lagi, menyumbang) idea untuk slogan ni. And terima kasih jugak untuk mereka yang congrate aku! =)

1 commentaire:

tengku Anis said...

haha.. fad mmg mantap r