Pages

Saturday, December 12, 2009

Tajuknya Ada Dalam Hati

Hai blog. Lame aku tak update ko kan? But things are doing fine this holiday as I had this mindset that I would not return back to UTP early this time. But things changed yesterday when DRN called me and asked 'bile u balik utp?'. I almost cried when he asked me that.

I'm loving the life I'm having at home right now. Bangun subuh dikejutkan mak, tolong mak kat dapur waktu mak masak, sapu sapu, mop mop, sakat kanak kanak, layan kanak kanak. Then waktu nak prepare makanan bergaduh dengan adik aku pasal turn masing masing. Basuh pinggan pun bergaduh. But we're loving it.

Kalau mak free, we would pegi keluar. Even pergi pasar yang busuk tu pun would be a wonderful thing.

Ya tuhan, aku tak puas tatap wajah mak abah cuti ni. Belum puas. Banyak kali aku korbankan cuti aku sebelum ni so aku harap aku dapat cuti lebih panjang kali ni. I quit Robocon but not officially. I was running from my responsibility. It was wrong, I know. But was there any alternatives to decide and not to hurt anyone? Mak, abah, aku, DRN, kawan kawan. Kalau aku balik awal mak abah would hurt. So do I. Kalau tak balik awal it would be unfair for Robocon team.

Hmm. Let's not make this emotional. So aku akan balik utp on Dec 14. Mesti ade hikmah. Dah dah. Kesat air mate tu. Pergilah berjuang. Semoga Allah merahmati kamu.

4 commentaire:

oranglidi said...

hehe awal balik/ rilek2

~izzati amri~ said...

sabar ye sygku..huhu =)

MimY LianA said...

fad.

jgn sedih2. at least dok mesia masih buleh balik sekali sekala. drp duduk jauh yg kene balik cume setahun sekali T_T

may Allah bless ur effort dalam menuntut ilmu ;)

mimy.
kawan sekolah dulu :P

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.