Pages

Tuesday, September 29, 2009

Ape pasaan anda kalo anda malu dengan lecturer?

Tajuk tu, kisah die kat ujung entri ni.

Sejak balik UTP gile awal Jumaat ritu, tiap hari aku bukak blog, tertengok2 kat tiap sudut blog aku, cari ilham untuk mengisi kelompongan blog ini. Tapi gagal. Aku tengok labels aku. Nak report pasal ape ni?

Robocon? Ah. Dah muak lah. Tiap kali entri pasal Robocon aku kene cakap ayat ni : 'cuti aku pendek kali ni. Kene buat robot.' Dulu2 cakap ayat ni macam best. Sebab bajet komited gile la dengan kelab tu. Tapi lelame naik muak juge. Rase kalo sebut je pekataan R tu, sume isi perut bergoncang sakan, berebut nak keluar, tapi tak terkuar2. Tersekat kat tekak. Ko leh bayangkan tak? Haa tu lah yang aku rase.


Seronok je tengok labu ni muntah. Nak jugak! Da mual sangat dah ni!


Nak cite pasal raya? Haih. Jauh panggang dari punggung. Raya kali ni tak best. Kak Ida balik kampung laki die. Kat Kluang je pun, 2jam dari umah, kot. Tapi tetap terase bile die tak beraya ngan kitorang. Uhuk2. 20 tahun aku beraya dengan die, tak penah miss sekali. Tapi sekali takde, zuuup terase kat jantung. Uhuk2. Kak Na pun balik kampung laki die jugak. Nuuun Kelantan sane. So sunyilah raya kali ni sebab takde kanak2 ribena 3 orang tu. Rindulah kat diorang.. Uhuk2.


Ni Aliff waktu nak dapat duit raya dari Auntie Ida die. Sengih sakan! Comel!

Nak cite pasal ape lagi? Oih, raya aritu dapat jugak beraya rumah Fitri (akak2 sibuk beraya ngan famili laki masing2 aku nak jugakkk. Gatal!) Pastu gi beraya kat BP Mall perabis duit die (perabis la sangat). Heh, die da janji nak blanje kasut raya, so ape lagi! Janji mesti ditunaikan! Tapi tak beli heels pun. Beli kasut tutup comel kale putih je, sebab bagi aku raya da nak abes so tak berbaloi beli heels. Jadi lah tu. Mekaseh sayang. Boleh pakai salu2 =)

Pastu die kepingin nak makan KFC, aku pon blanjelah die makan KFC. Aku suke sangat meggemokkan die kan. Hu. Suke manje2kan die.


Hah ni muke orang yang happy bile dibelanje makanan. Tapi ni baru sikit.. Takleh lawan ade skali tu, tym Ramadhan yang baru lepas. Aku balik KL, n ade sehari bukak pose ngan die ngan akak die. Banyak jugak die makan tym tu. Ngan nasi die, ngan ayam quarter die, ngan air jumbo die, haih. Pastu, balik tu, uma akak aku ade orang datang pulak. Juadah biase dan ekspres kat umah tu, Domino's pizza lah. Nak dijadikan cite, disebabkan salah paham, abang ipa aku terorder 2 large piza, akak aku pun terbeli 2 regular piza. Haa melambak2 lah pule. Make akak aku kate, 1 regular piza bagi Fitri. Oklah, aku pun bagi. Dan keesokan sahurnye, macam bese, aku call Fitri. Nak make sure die bangun.

Aku : Hi syg, da bangun?
Fitri : Da.. (kedengaran bunyi TV berkumandang. Itu bermakne die da lame bangun)
Aku : Da makan piza? Kak Yaya makan sekali tak?
Fitri : Kak Yaya belum balik keje, syg makan sorang piza tu. Senak gile perut.

Gulp! Piza itu die makan sorang! Ya Tuhan! Ampunkan die sebab die da dera perut die! Wuuu. Huh. Tapi tu la Fitri. Kuat makan. Dulu konon frust menonggeng dengan ex, die kuruskan badan. Memang menjadi. Tapi lepas dapat awek baru, camni plak jadinye! Memang nak patut!

Ni awal tahun 2006. Rangka badan tu lebih kurang je ngan aku ha. Tapi sekarang, double twister! Tapi takpela. Saye sayang die lagi banyak dari saiz perut die. So, makin besar perut die, makin banyak saye sayang die! Dan, makin banyak saye sayang die, betambah2 besar perut die! Kan kan?

Ok tutop cite gemuk2!

Ade cite panas! Panass!

Aku cuakk! Cuak! Meremang bulu sana sini!

Tadi aku sekali lagi, bukak blog yang tak diupdate tu. Dari 1 komen je, komen untuk entri Lecturerku Menambah Kegirangan Hari Rayaku bertambah kepada 2! Siapakah gerangan yang bagi komen itu?



DRV! Beliau kah kah kah? Seram sejuk dibuatnya. Aku pun tengok feedjit stat aku.


Waaa! Betoool ade orang jumpe blog aku dari google search dengan keyword NAMA ITU! Ya Tuhan! Berilah aku kekuatan! Aku tahu aku tak bersalah! Tapi malulah jugak kantoi dengan lecturer! Korang bacela entri tu baru korang tau camne pasaan aku waaaaa. Camne nak masuk kelas beliao pasni :(

7 commentaire:

{lumut} said...

hahahahah..aku gelak guling2.
cmne lah leh lect ko jumpe blog ko.
sebbek lect aku xpaham ape yg aku tulis,haha..

syg..aku suke tgk kalian bahagia..
tp jauh disudut hatiku sebak..
ingin sekali memmeluk kamu syg..

rindu.

mrs camillo said...

segan2...

tp aku musykil...

cemane dy tergerak hati nak skodeng blog FADHILAH SALLEH nie? :)

haaa.....

jawab2~

ikanriang said...

die jumpe blog aku gune keyword vijanth n jumpe blog aku da :(

{lumut} said...

fad,mane ko tgk si A???
hmmm..
jwb kat email or my blog k kalo sudi nak jwb la..
fad,..nak peluk ko...arini airmata menitis lagi..sakit..tp kene sabar.

{lumut} said...
This comment has been removed by the author.
{lumut} said...

http://www.utusan.com.my/utusan/special.asp?pr=salam_perantauan2009&pub=salam_perantauan2009&y=2009&dt=0920&sec=Album&pg=nursyafiqahamirudinsiswiuniaucklandnewzealand.html

{lumut} said...

http://www.utusan.com.my/utusan/special.asp?pr=salam_perantauan2009
&pub=salam_perantauan2009&y=2009&dt=0920&sec=Album&pg=nursyafiqahamirudinsiswiuniaucklandnewzealand.html