Pages

Thursday, August 27, 2009

Maafkan aku, Kucing yang Comel..

Aku ade bad history dan jugak bad chemistry dengan kucing. Mungkin mak aku pernah terbenci kucing waktu die ngandungkan aku dulu. So, aku terkenan penyakit tu. Selame aku hidup ni, ade satu kisah yang tak pernah aku dapat lupe. Aku rase bersalah, rase kejam, rase zalim, sume perasaan bercampur-campur jadi sotong kering. Busuk.

Waktu tu umur aku baru 5 tahun. Kat sebelah rumah aku ade kebun waktu tu. Then pade suatu hari, aku main-main dalam kebun tu. Main sorang-sorang je. Entah ape yang aku buat dalam kebun tu, aku tak ingat. Dan kemudian aku jumpe seekor anak kucing yang comellll sangat. Comel gile. Comel yang buat aku rase nak picit-picit muke die. Then disebabkan geram sangat tengok kecomelan kucing tu, aku angkat kucing tu gune both tangan tinggi-tinggi, then aku hempas kucing tu kat tanah dengan sepenuh hati.


Seluruh jiwa raga dan tenaga kuserahkan untuk menghempas anak kucing tu. Make.. kelepapp! Terhempaslah kucing tu kat atas tanah. Terkulat2 anak kucing tu nak bangun. Tak cukup sekali, aku angkat lagi sekali, aku hempas die lagi.! Kelepappp! Astaghfirullah. Ya Allah, ampunkanlah aku :'( :'( Aku tak ingat bape kali aku wat camtu kat anak kucing tu. Ape yang pasti, bile sampai satu tahap yang mane anak kucing tu da tak larat nak bangun, tulang patah riuk, dah nazak agaknye, baru aku stop hempas die :'(

Keesokan harinye, aku pergi balik tempat tu, tengok kucing tu da bersemut :'( :'( Menandekan die da mati :'( :'( Aku tak rase pape pun waktu tu. Tapi sampai sekarang aku tak pernah lupe bende tu :'( :'( Entah nanti sebab bende yang aku buat tu la wat aku tak cium bau syurga. Menzalimi makhluk tuhan :'( :'(

Buat anak kucing tu, aku nak ko tau something :'(

Ko makhluk tuhan yang teramat comel. Ko buat aku geram dengan ko. Tapi entah ape masalah aku, aku bunuh ko. Tak puas ko hidup di bumi tuhan ni, aku dah bunuh ko. Kalo aku tak bunuh ko, barangkali ko sedang berbahagia dengan jodoh ko. Menanti kelahiran cicit ke sepuluh barangkali.

Maafkan aku, Kucing..
Hidup aku tak pernah tenang bile mengenangkan perbuatan aku tu. Waktu tu aku hanyalah insan biase yang belum matang, tidak faham ko juga makhluk tuhan yang mahu menyaksikan kebesaran tuhan di bumi ni. Kalo aku diberikan mesin putar mase, aku nak belai2 ko waktu aku jumpe ko tu. Aku nak cakap kat mak, aku nak bela ko. Biar macam mane pun mak aku tentang hasrat aku tu, aku nak jugak. Aku tak boleh buang memori yang satu ni. Sakit sebenarnye. Sakit sangat.

Maafkan aku Kucing..

Maafkan aku..

Ko comel, ko tak layak diperlakukan camtu..

Akan tetapi..............
Air mate dah bergenang teruk. Takleh sambung.

6 commentaire:

mrs camillo said...

alalala sayang... sowi~ aku selalu wat ko tingat cite ni... :'(

ain farahain said...

yea~
at last ko gune layout yg compatible ngan ie

btw,salam ramadhan :D

hasyimahGhazali said...

ak nk letak neh kt disaster.
betapa ko kejam zaman dulu.
miahahaha!!!
*lariiiiiiiiiiiiiiiii

{lumut} said...

kejam gle ko..
bia antu kucing dtg cari kau..
lantak ko la...
miss u.

ikanriang said...

tak sengaje pun :(
waktu tu kecik lagi :(

ai said...

gile kuat ko ek.hehe.seb baek tyme kucing byk2 kt umah aku tu dulu ak tak suh ko buang.hehe.