Pages

Friday, January 16, 2009

LETTER FOR AINROS

Disclaimer : This letter gonna be long, as it tells you a part of stories kept in my heart and a bundle of memories stored in my oTak. If you choose to read, iqra' till the end. TQ

--------

Ain,

Kite ingat lagi..
Waktu tu kite same-same nga amek SPM..
Kite dapat tau awak tak sihat bile da nak last paper tu..
Kite ingat awak migraine bese-bese je..
Kite ingat awak akan ok pastu..
Sebab tu la yang salu jadi kat awak..
Tapi tak kali tu..

Lepas abes paper Syariah, awak balik aritu jugak..
Ape yang tebayang kat otak kite sekarang, kite bubbye-bubbye kat gate asrama tu..
Awak macam ok..
Tapi, entahlah..

Pastu kite pegi KL, balik uma kakak kite..
Kite ade inteview tak lame lepas tu..
Lepas inteview tu, kite duduk uma kakak kite lagi..

Waktu kat uma kakak kite tu,
Kite ingat lagi, waktu tu malam..
Kite nga duduk bersandar kat dinding..
Kite belek-belek majalah..
Pastu masuk satu SMS..
Dari Mimy..
SMS tu bagi kejutan kat saye..

SMS tu kate,
Awak masuk ICU..
Panjang SMS tu, tapi kite tak ingat detail lain..
Menggigil kite..
Kawan kite masuk ICU..
Kite jerit panggil kakak kite..
Kite cite pasal SMS yang baru kite dapat tu kat kakak kite..
Kite becerite kat die ngan mate tebeliak..
Kite macam tak caye ape yang saye nga cite tu..
Yelah, awak macam sihat waktu kite bubbye-bubbye waktu awak nak balik tu..
Tup-tup dengar khabar, awak masuk ICU..

Keesokan arinye, kite pegi melawat awak..
Kite pegi dengan kakak kite..
Adik kite pon ade skali waktu tu..
Jemput Pekot, Chapeq ngan mak Chapeq kat Stesen Putra Kg. Baru..
Pastu same-same pegi hospital tu..

Bile kite da nak sampai wad ICU tu, pasaan cuak, risau, takut, sume becampur..
Bile da sampai, kite tengok ade kawan-kawan kite yang da sampai..
Pastu kitorang take turn nak melawat awak..
Kite takut sangat-sangat nak masuk wad tu, wak..
Pastu kite beranikan diri jugak..
Awak kawan kite..

Bile tengok awak tebaring, mate tetutop, badan tak begerak, kite takleh tahan..
Lagi-lagi bile tengok tiub sane-sini kat badan awak, kite sangat-sangat takleh tahan..
Kite menangis macam awak da tanak kawan kite..
Tangan kakak kite jadi kekuatan kite waktu tu..
Kite genggam tangan die kuat-kuat..
Kite takut kite jatuh..

Bile kua dari wad tu, kite still nangis..
Kakak kite marah kite..
Die cubit lengan kite..
Kuat..
Die kate kite tak patut nangis camtu..
Tapi kite takleh tahan, wak..
Tapi disebabkan kite takut kite kene cubit lagi, kite berenti nangis..

Waktu tu la kite kenal nenek awak, pakcik awak..
Pakcik awak cite sume bende yang jadi..
Kite sedih..
Tambahan pule mak ayah awak gi haji..

Sejak aritu, ospital tu jadi tempat yang wajib kite pegi dlm sehari..
Kejap pun jadilah, yang penting ati kite lega sikit..

Tak lame lepas tu kite dapat dengar awak da sedar..
Alhamdulillah..
Pastu ade skali tu kite pegi KL Sentral..
Kite belikan awak kad 'Get well soon' kat Nile Bookstore tu..
Awak mesti tau kan?
Dalam kad tu ade gelang jugak..
Comel, kite suke..

Pastu next time nye kite pegi lawat awak, tengok awak da bukak mate, kite hepi..
Hehehe..
Waktu tu Sabb ade dengan kite..
Sabb tanye awak, awak kenal die tak..
Awak macam geleng, macam angguk-angguk..
Tapi dari pandangan awak, kite tau, awak tak kenal sape-sape pun keliling awak..
Pastu Sabb tanye lagi, 'Ain nak pakai tak gelang ni?'
Sabb tunjukkan gelang yg ade ngan kad tu..
Awak angguk dengan mate yang tekebil-kebil..
Tu kite pasti..
Hehehe..

Pastu kite biakan kad tu dekat atas meje kat katil awak tu..
Kite tinggalkan note, supaye orang lain letak signature diorang dlm kad tu jugak..
Beberape ari lepas tu kite datang lagi..
Kali ni Cikgu Reza ade ngan kite..
Kite tengok dalam kad tu, banyak orang da sign..
Ramai orang sayang awak, Ain..
Dan kite tak lupe untuk menyuruh Cikgu Reza menunjukkan sayang die kat awak jugak!
Hehehe..

Tak lame pastu kite balik JB..
Raya Haji pulak datang..
Dengar dari kawan-kawan yang awak da leh msg2 kitorg, kite msg awak raya tu..
Awak nak tau awak reply ape?
'Ni sape ni?'
Nak gugur jantung kite dibuat awak!
Napela dalam banyak-banyak name, neuron otak awak gagal mengesan name kite? :(
Pastu kite cakap la yang kite ni Fadhilah Salleh..
Pastu awak cakap 'oo..' n ape lagi, kite tak ingat..
Ape yang pasti, awak cakap yang awak bukan tak kenal kite, tapi enset awak tu da reformatted sbb makcik awak nak dapatkan no. contact kami yang kawan-kawan awak ni..
(Kantoi awak ade gune paswed kat fon awak tu sampai makcik awak kene reformat fon tu!)
Dan disebabkan itu la name kite tu takde dlm fon awak..
Huhu..
Lega ati kite..

Tapi kite sedih sikit, awak tak ingat kenangan kite same-same waktu SPM tu..
Sebab waktu SPM tu ade bende paling bemakne jadi dalam idop kite..
Kakak-kakak kite datang skola kite untuk celebrate birthday kite..
Itula kali petame kite bepeluang celebrate birthday kite dengan kawan-kawan kat keliling kite, setelah 12 taon tak menyambut birthday..

Kite celebrate birthday kite tu kat bilik study..
Kawan-kawan sume ade..
Hehe.. N awak nak tau sth?
Awak datang waktu tu dengan berambut style Bob Marley!










You rock!
Kakak-kakak kite tegelak je tengok awak!
Hehehehe!
Pastu awak tak letih layan kerenah anak sedare kite..
Si Tisya tu..
Kite ade satu gamba awak ngan Tisya waktu birthday kite tu..
Comel.. hehehe..

Lagi satu bende yang awak tak ingat, awak ade bagi kite birthday card pade taon 2006 tu..
Yang mane, kad tu adela untuk birthday kite pade 2005..
Awak bagi keychain yang ade teddy bear jugak..
Awak gantung kat pintu loker kite..
Kite tekejut sebab kite dapat birthday card pade bulan Mac 2006 untuk birthday kite yang jatuh pade November 2005..
Huhu..
Ni la adiahnye..

Key chain kat pale bear tu da ilang, adik Najat yang buat. Huhu


Betul ape yang kucing tu cakap. Huhuhu. Tapi takpe Ain, kite maafkan awak!


Tapi kucing tu cakap bende tu 'ugly incident'! Kite pon cakapla kat die, 'It's not an UGLY incident when you are prepared to sleep, but then you find a present hanging on your locker!'


******


Untuk sesape yang tak mengenali, Ain yang dimaksudkan adela yang si tengah tu. Gambar diambil waktu birthday beliao 3 orang ni. Kepade Ayu Ain Leha, kite sayang awak awak awak sangat-sangat! Dan jugak untuk kawan-kawan yang kat lua tu! :)

7 commentaire:

mrs camillo said...

giler best cite ko...
kalo aku...
hahaha~
takdekla byk kngn mcm tu lam idup~
wuhu~

tapi kalo nak wat cite antara kau ngn aku~

hey2~

aku tamo nanes~
malam td aku mimpi aku pindah seblah uma ko...
lalalal~

ain farahain said...

hahahahahahahah~
(tgh cover nanges snanye)
terharu22

fad
sori la ak x igt satu hapak pon tyme spm tuh
tmbh2 lagi kakak ko dtg
(ade ke?)
siyesly x igt
n btolkah ak kasi kad sengal tuh kat ko?
adik najat mmg patot dipancong kpale krane cabot kepala beruang tuh :D

thx ek fad jengok ak
mmg ak x knal korg pon tyme tuh:P
x pe22
ak dh igt korg balek dh skang
we ponder at the sweet memories je ek
forget the bitter ones~

ikanriang said...

zai,
ape makne mimpi tu?
hohehohehohe

ain,
u really did what u read ;)
n ponder mmg ponder. tapi tak leh delete the bitter ones :)

mrs camillo said...

ntah apa makna ntah mimpi i tu..
mungkinla sebab i tidur sebelah u las nyte kan... wahahaha

ain farahain said...

lupe plak
mesti tgn ko lebam2 kne cubit kan
huahahha
pdn muka
:D
*i appreciate ur tears btw*

ieQaH~FieQa said...

ak pon ade tym tuh...ain...ak pon syg ko...syg juge si badot....hee

Nawa said...

alo alo

fad fad~~~

mana ko

maw tanya

adeka akan hadir ke smap labu

6 7 8 feb

reply to me asap pelis

ym would be better kawanku sayang

ngeh3