Pages

Wednesday, March 16, 2011

Happy Birthday Pekot!

Aku rase motif blog aku sekarang ni hanyalah untuk wish birthday orang je. Tapi seriusli nafsu nak menulis datang bile ade birthday orang je. Maka segala catatan kehidupan yang lain selalu tergendala. Takpe, nanti2 ade lah update baru dalam blog ni macam dulu :)

I knew this one close friend of mine since high school. Sekali pandang memang macam sombong durjana (haha) tapi bak kata orang tua, tak kenal maka tak cinta :) Fakta yang paling menarik, aku tak pernah sekelas pun dengan die ni. Tapi entah macam mane boleh rapat. Mungkin sebab sama rumah sukan. Mungkin juga sebab aku selalu lepak kelas die dulu waktu form 2 sebab membe ketat JB ade kat kelas tu jugak. Mungkin jugak disebabkan perangai kami yang gila2. Mungkin jugak sebab subjek French. Ah macam2 lagi lah yang merapatkan kami.

Tadi aku gali2 album maya dalam laptop aku ni. Dan banyak gambar kami yang aku jumpa. Tapi kelakar, majoriti dalam gambar yang beramai-ramai, aku dengan die ni KONPEM dok sebelah2 je. Macam tak boleh pisah kan? Let's try tengok.


Bukti 1 : Waktu beraya, from 3 tak silap.


Bukti 2 : Beraya lagi. Tak sure ni konvoi raya yang sama dengan yang atas ataupun tak.



Bukti 3 : Waktu perform French choral speaking kat IPTC. Sweet memory..



Bukti 4 : Reunion sekolah. Sila bandingkan dengan gambar bawah.



Bukti 5 : Lepas tukar posisi pun mesti nak sebelah2 jugak!!! =D



Bukti 6 : Waktu support Linda untuk 30n3 tournament kat KLCC. Such a mini reu, tapi rase seronok sangat jumpe my loved ones :)



Bukti 7 : Gambar waktu Hari Kebudayaan Perancis. Dah gambar berdua, sah2 la mesti sebelah2 dok? :D Oh ye. Eiffel kat belakang tu ilusi optik je ye :)


Kami ni macam inseparable. Sekarang ni jauh2 pun slalu aje teringat kat die. Hari ni birthday die, sedih sikit tak dapat celeb birthday die. Takpe, the time will come soon ye sayang :) But here's a small gift from me, reminding you our 10 years story ;) Take a good care of yourself there, your loved ones here will never want to see you cry :)

Pekot,

Untuk menambahkan keceriaan hari anda, nah cari dalam gambar ni 2 benda yang ingatkan aku kat kau ;P Kalau jumpe dapat hadiah spesel ;)



SELAMAT HARI LAHIR BUAT INSAN KESAYANGAN,
NURSYAFIQAH AMIRUDIN :)

5 commentaire:

pekot syg fad said...

aku terharu glerrr..lagi2 ble tgk dlm frame tu ade kau ltk skali gamba kite..huuuu.. N ak xde pon gmba kt eiffel tower tu..n u know what...gamba kite dlu2 kurus gle koottttt...heeee...Ak tergelak tgk gmba sblah2 ke kje..=p

Fad.ak syg kau..=)

Hanim Salleh said...

HAPPY BDAY PKOT :D

Siti Balqis said...

Fad, first pic tu baru aku sedar ade pic aku time tgh hoottt..hahahaha...

Even entry ni bkn utk aku, tp still ak rse teharu n nk nanges guling2, n btw, tmpt french choral speaking tu PICC, bkn IPTC...wakakakak, gelak ak mmbcenye...

Anyway, pekot, HAPPY BELATED BEFDAY, ak ingt nk wish mlm td, tp sumthing came up, n I just totally forgot which is totally absurd...

ikanriang said...

pekot, sayang kau jgk :)

balqis! mekaseh! aku malu! hahahah

~dianakhairi~ said...

eh nampak midi kat gamba first.
haha itu adalah raya yg merentas desa tu.
gamba second midi cam takde, raya lain rasanya, takkan korang mandi tuka baju kat umah ono lama merangkap umah nadia skang?haha.